Zdokonaliť a osvetliť kúpeľňu, zvlášť malú, môže byť pomerne náročné. Dôvodom je, že do hry vstupuje veľa faktorov - musíte vedieť, aký štýl kúpeľne chcete vytvoriť, aké prostredie by ste chceli mať a aké materiály, zariadenia a nábytok chcete nainštalovať.




Pohodlie a bezpečnosť - to je najčastejšia kombinácia požiadaviek pri výbere osvetlenia pre tento priestor. Kúpeľne sú určené na oddych, ale aj líčenie, osobnú hygienu a iné činnosti vyžadujúce presnosť a sústredenie. Je potrebné funkčné ale aj efektné osvetlenie, preto odporúčame odtiene neutrálneho svetla, ktoré umožňuje vkusné zladenie s nábytkom a inými prvkami.


Rozhodnúť sa pre svietidlá do kúpeľňových zrkadiel alebo použiť zrkadlá s integrovaným osvetlením, je spoľahlivý spôsob, ako jej dať vyniknúť. Odporúčame efektné obrysové podsvietenie, vyhýbajte sa modelom s priamym vyžarovaním svetla do úrovní očí. Pridaním lúčového nástenného osvetlenia vytvoríte ilúziu, vďaka ktorej bude vaša  malá kúpeľňa vyzerať vyššia a väčšia, než v skutočnosti je. 


Nezabúdajte, že pre časti ovplyvnené vlhkosťou a striekajúcou vodou, potrebujete svietidlá s bezpečným napätím 12/24VDC, alebo zvýšené krytie pre svietidlá s napájaním 230VAC. Na našej webovej stránke nájdete mnoho inovatívnych návrhov, naše dizajnové lampy sú zároveň energeticky úsporné a dokážu uspokojiť aj tie najnáročnejšie potreby a štýly. 

Pokračovanie v článku: Sprievodca osvetlením 5 - Spálňa